Welkom bij Marjolein Ploegman

Pabo-praktijkopleiding

Trouw, 15 december 2022: 'Jongvolwassenen: geen vakkenvullen maar als rolmodel voor de klas'
Met deze nieuwe pabo-prakijkopleiding kunnen jonge mensen in drie jaar opgeleid worden tot volledig bevoegd Leraar basisonderwijs. Hoe? Door onder meer 4.000 zelfstudie te vervangen door 3.500 uur praktijkleren.  

Ministers Wiersma en Dijkgraaf riepen op tot ‘nieuwe ideeën en onorthodoxe maatregelen' om het lerarentekort te verkleinen. Deze pabo-praktijkopleiding is van volwaardig hbo-niveau, onorthodox, reëel en perspectiefvol. Jaarlijks 2.000 paar handen extra in de basisscholen is haalbaar. Evenals deze jonge mensen binnen drie jaar volledig opleiden tot bevoegd Leraar basisonderwijs. Michel Rog en ik schreven er een opinie-artikel over voor Trouw:

 

2022-12-15 Trouw

Trouw, 15 december 2022

Geïnteresseerd in het hele plan? Je kunt het hier lezen.

Pabo-praktijkopleiding.pdf

 

Liever alleen de hoofdpunten lezen? Lees ze hier in een half A-4.

Hoofdpunten in half A4.pdf

 

Ook de politiek is geïnteresseerd! Op 1 februari 2023 werd een motie ingediend door alle regeringspartijen en de PvdA om te onderzoeken of een pilot komend schooljaar kan worden gerealiseerd. De motie is met 147 stemmen vóór aangenomen!


Motie


Stemmingsuitslag

In het basisonderwijs staan er 9.100 vacatures open, omgerekend naar voltijdsbanen.

 

'Op zoek naar een unieke oplossing voor een uniek vraagstuk? Laten we elkaar ontmoeten. Met een kop thee, tijdens een wandeling of online'. 


Neem contact op

Neem contact op met Marjolein Ploegman